RJEČNIK POJMOVA U OPĆOJ I PRIMIJENJENOJ GEOLOGIJI

Renato Buljan, znanstveni savjetnik Hrvatskog geološkog instituta, Zagreb ... ste se kao drago i poludragog kamenje. (korund i kvarc). Oligocen (engl.

RJEČNIK POJMOVA U OPĆOJ I PRIMIJENJENOJ GEOLOGIJI - Povezano

Ovaj rječnik objavljen je uz potporu Građevinskog fakulteta u Rijeci, ... U kazalima pojmova na hrvatskom i na engleskom jeziku abecednim redom.

Renato Buljan, znanstveni savjetnik Hrvatskog geološkog instituta, Zagreb ... ste se kao drago i poludragog kamenje. (korund i kvarc). Oligocen (engl.

odgovarajuće hrvatske nazive pojmova ... Kristali su bijele do sivkaste boje. Dolomit je ... njene su u jadranskom pojasu Hrvatske.

BIOMASA – sveukupni pojam za brojne, najrazličitije proizvode biljnog i životinjskog svijeta, a u užem smislu danas se koristi kao pojam za obnovljivi i ...

Stručni rječnik. • desorpcija ili oslobađanje iona iz električnog polja micele, ... Eh -100 do +300 mV = fakultativna anaerobna respiracija.

Rječnik pojmova o migracijama. Page 4. 4. Međunarodno pravo migracija. Page 5. 5. Rječnik pojmova o migracijama. Page 6. 6. Međunarodno pravo migracija ...

se spolni kromosomi. de novo. Fraza iz latinskog jezika, znači "iznova, ponovo, nanovo". Koristi se za opisivanje gena ili kromosoma koji je.

impozantan – koji ostavlja snažan dojam, veličanstven impresija – utisak, dojam; impresivan – koji ostavlja snažan dojam impresionizam – smjer u umjetnosti ...

HRVATSKO-ENGLESKI RJEČNIK. RAČUNOVODSTVENIH POJMOVA. Verlag Dashöfer d.o.o., centar za obrazovanje i izdavačku djelatnost | Draškovićeva ul.

then follows the analysis of Internet terminology in Croatian with many examples. ... Some words have an appropriate meaning in Informatićki rjećnik but.

Mali rječnik pojmova hrvatsko - turski (priredila: Ira Beck). Dijelovi tijela: ruka, lakat, noga, peta, koljeno - kol, dirsek, bacak, topuk, diz.

T. Ladan Orijentalizmi u Općoj enciklopediji. 263. IZVORNI ZNANSTVENI ČLANAK. UDK 03(497.1):801.316.3=9. Tomislav Ladan. ORIJENTALIZMI U OPĆOJ ENCIKLOPEDIJI.

Kompjuterizirana tomografija abdomena rađena je na uređaju Hitachi W. 450, koji je instaliran 1991. u Općoj bolnici Karlovac, gdje su i načinjena mjerenja.

15 дек. 2020 г. ... kom Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke. ... ne potrebama i planovima obrazovanja za 2021. godinu“, najavila je Tihana.

bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak za dugoročno zaduživanje. ... Indikativni uvjeti financiranja OB Sisak. 27.04.2018. Naknade naknada za obradu.

dužni smo vas obavijestiti da prema Općoj uredbi o zaštiti podataka –. GDPR, prilikom rezervacije i dolaska u naš smještajni objekt pristajete dati.

OPĆA BOLNICA VARAŽDIN. Varaždin, 11.07.2019. godine. Broj: 03-1553-2019. Objava obavijesti na Internet stranici Opće bolnice Varaždin.

SAŽETAK: Koronarna jedinica u karlovačkoj bolnici otvorena je 1978. godine. U suradnji s više klinika u. Zagrebu provedena je edukacija više generacija ...

Ugođeni filterski krug je serijski spoj kondenzatora i prigušnice (prigušnica ... se u strujni krug pomoćnim ... serijski titrajni krug čija je rezonantna.

Čišćenje – definicija pojmova. Str. 1/4. 09/2019. Brisanje krpama koje vezuju prašinu. Definicija: Brisanje prašine vlažnim ili prepariranim krpama (vlažno ...

redukovanih površina svih korisnih etaža svih zgrada parcele (bloka). U proračunu potkrovlje se računa kao 60% površine, dok se ostale nadzemne etaže ne.

Afrike uz koju teče hladna Benguelska struja. Taj deo ... periferije prema središtu a vazdušne struje konvergiraju ka središtu. Ima isto značenje kao i ...

Bartonilitis - zapaljenje Bartolinijevih žlezda koje se nalaze u vulvi. Bartolinijeva Žlezda - sekretorna žlezda koja se nalazi u velikim.

Ekonomika je znanost koja proučava zakonitosti prema kojima se odigrava ova društvena razdioba oskudnih resursa. Ona očito nije i ne može biti egzaktna.

knjigovodstvu se, sistemom računa, prate ekonomski procesi. Knjigovodstvo obuhvata samo ekonomske promene koje se mogu izraziti u novcu. Kao osnov za.

grupe na koju projekat želi da utiče (npr. BDP ... Mera do koje projekat ili aktivnost koju podržava ... vode pojedinačne projekte i primaju javnu pomoć.

U nastavku se navode najčešće korištene kratice kao i pojašnjenja ... Kratica/pojam Objašnjenje ... Drugi naziv u literaturi na hrvatskom jeziku za ovaj.

RAZVOJ POJMOVA NA RANOM. OSNOVNOŠKOLSKOM UZRASTU. Jelena Pešić. Filozofski fakultet, Institut za psihologiju, Beograd. Cilj ovog istraživanja bio je da se ...

mulisan u dve zasebne celine, kao leksikon medijskih i leksikon pravnih ... tno u svoj domaći pravni sistem, kako bi Konvencija postala deo njihovih.

Definicija osnovnih pojmova u radu sa bazama podataka. Podatak je slovo, broj, tekst, slika ili zvuk koje možemo zapisati ili obrađivati računarom.

Analizom diskursa i analizom postojećih opisa i definicija, razmatra se pojam kompetencija u međuodnosu s pojmovima obrazovanje, stručnost, vještine i.

19 июн. 2015 г. ... Gestaciono surogatstvo omogućava neplodnim parovima da imaju decu putem transfera embriona sačinjenog od njihovih jajnih ćelija i sperme u ...

Svi glasovi osvo- jeni preko tog broja suvišni su u konkretnoj izbornoj jedinici. Oni su izgubljeni, jer ne doprinose osvajanju mandata. Zato se nazi-.

20 мая 2020 г. ... RETORIČKO PITANJE – pitanje na koje se ne očekuje odgovor. • NOVE VRSTE PJESAMA KOJE SI NAUČIO/LA OVE GODINE:.

Ključne reči: Ličnost, jedinka, karakter, osoba, jastvo, identitet. Ličnost, samstvo i identitet spadaju u grupu onih psiholoških problema koji.

anakrono imputiraju značenjske relacije, a s njima i kriterije i vrednovanja na koje stanoviti autori ili povijesni akteri nisu imali kapaciteta da ...

razvija dosta sporo, ali da danas organizaa ... politike Hrvatske, ističući, s visokim stupa ... darski život s borbom protiv korone. Čini.

već isključivo zato da bi ga se tumačilo točno onako kako je predviđeno, primjerice: BAT, a ne ČEKIĆ, MAK, a ne CVIJET, VUNA, a ne KLUPKO i slično.

Prva grupa se sastoji od tri poucne skupine: – Teilim (psalmi);. – Mišle (mudre izreke i poslovice);. – Ijov (Jov). Knjige ove grupe nazivaju se i ”Sifre ...

IGRE/SPORTA NA PRIMERU IDIOMA U POSLOVNOM. ENGLESKOM JEZIKU ... jezika koji izviru iz pojmovnog domena IGRE/ ... Idiom rat race označava nadmetanje in-.

Korištenjem naše web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića za pravo iskustvo.